Monday, August 5, 2013

“Terörün tek çözüm yolu demir yumruktur”


“Terörün tek çözüm yolu demir yumruktur”
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, terör sorununun siyasetle değil, demir yumrukla çözülebileceğini belirtti.

YDH-El Menar televizyonunun haberine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, dün cumhurbaşkanlığı sarayında verdiği iftarda yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, iki yıldan fazla bir süredir devam eden terör sorununun demir yumruktan başka bir çözüm yolu olmadığını belirterek halkın terörle mücadelede orduya verdiği destek sayesinde bu sorunun birkaç ay içerisinde sona ereceğini söyledi.
Suriyeli çeşitli din ve mezhepten din adamlarının ve çeşitli toplumsal örgütlerin temsilcilerinin de katıldığı iftarda toplumda ahlaki değerlerin ve sevginin yerleştirilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Esed, “Ramazan ayı gerçek anlamda bir fedakarlık ve cihat ayıdır” dedi.
Ülkede yaşanan sorunu, Suriyelilerden başka kimsenin çözemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Esed, reform için yapılacak diyalogun da şeffaf olması gerektiğini söyledi.
Çeşitli ülkelerin sınırlardan silahlı gruplara verdiği silah desteğine dikkat çeken Suriye Cumhurbaşkanı, “Şu an Suriye’de iki taraf bulunmaktadır. Beyaz taraf vatanı savunmakta, siyah taraf ise vatana karşı savaşmaktadır. Bu ikisinin arasında gri bir taraf yoktur. Çünkü gri tarafın hedefi ve projesi de ülkeyi yok etmektir” dedi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ikinci Cenevre konferansına katılmaya hazır olduklarını, halkın da bu konuda yetkililere güvendiğini belirterek başka kimsenin desteğine ihtiyaç duymadıklarını söyledi.
Terörle mücadelenin siyasi yollarla değil demir yumrukla yapılacak bir şey olduğunu vurgulayan Esed, terörle mücadeledeki kararlılığın süreceği mesajın verdi.